AO | MYSQL (PHPMyAdmin)

MySQL is een relationele databases (RDBMS). SQL is de taal die wordt gebruikt om een database van dit systeem op te bouwen, te bevragen en te onderhouden. MySQL werd allereerst vooral gebruikt voor internettoepassingen, meestal in combinatie met PHP. MySQL vormt de basis van vele internettoepassingen en standalone software.

In deze lessen staan voorbeelden, die je op je eigen website kan je uitvoeren, gebruik makend van de software WordPress voor je website en de software PHPMyAdmin voor je database.

Eigen website:
We maken gebruik van WordPress. Om goed te kunnen werken moet je de lessen, Thema, Plugin, Pagina en Menu  uitgevoerd hebben. Voor deze lessen dien je in te loggen op je eigen website als programmeur. De voorbeelden zijn code in PHP code en kan je uitvoeren in een pagina op je website, door de volgende stappen te doen:

  1. Maak een pagina aan met de [lesnaam] zoals in deze website deze genoemd is.
  2. Maak ook pagina Lessen en  MySQL aan (indien ze er nog niet zijn)
  3. Maak het menu aan Lessen  -> MySQL -> [lesnaam] 
  4. Ga naar pagina [lesnaam]
  5. Klik op Edit om de code van het voorbeeld in te voeren
  6. Om de code te verwerken klik op Bijwerken. 
  7. Wil je de resultaten zien van je code ga dan naar Site bekijken en klik de pagina aan waar je code in staat.LET OP: Wijziging bekijken bij de editor werkt niet altijd!, dus ga naar je website toe om je wijziging te bekijken. 

Eigen database:
Daarvoor dien je in te loggen op je eigen database, met de volgende stappen:
1. Ga naar http://www.alfa-site.nl/phpMyAdmin
2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord

We werken met voorbeelden in PHP, die je in een pagina kan uitvoeren. Door de Plugin Insert PHP kan je daar ook PHP gebruiken, log wel in als programmeur!

php

Om fouten uit je PHP code te kunnen halen in Microsoft Explorer open je de ontwikkelprogramma’s met F12. Als je door de website heen loopt en er een fout is dan geeft die dat aan bij Console met een foutmelding kruis.